Voeding om te beginnen

Voedzame voeding is lekker en vooral gezond. 

In de hoofdrol: veel groentes, vetten en de nodige proteïnen. Daarnaast geeft het beperken van het aantal eetmomenten de doorslag voor het kantelmoment richting duurzame resultaten.

Door gezond te eten krijg je de juiste voedingsstoffen binnen. Daarop kun je de hele dag actief zijn en doen wat je wilt zonder steeds te hoeven snacken. Je voelt je fitter en helderder. Ook blijvend afvallen komt binnen handbereik.  

Door langere tijd voedzaam te eten komen je lichaam en geest in een opwaartse spiraal. Zie het niet als dieet maar als een nieuwe way of life.

Wanneer je eenmaal kiest voor voedzame voeding krijg je vanzelf “slimme” voedingsstoffen binnen. Slimme voedingsstoffen zijn onder andere mineralen, vitaminen en vezels. Ze zitten vooral in plantaardige en onbewerkte voeding. Je hebt ze nodig om je lichaam en geest te herstellen en te optimaliseren. Ook geven ze het startsignaal om te groeien op de manier die je wel wilt. 

Waarom voedzame voeding leidt tot de beste versie van jezelf.

Je lichaam groeit door na je kinderjaren en dan bedoel ik natuurlijk niet dikker door meer vet-isolatielagen. Nee, we gaan de diepte in: Sterkte + Behendigheid + Uithoudingsvermogen.

 

Je lichaam weet van nature al wat het moet doen om het voor jou leuk te maken. Mits je het de juiste voeding geeft. 

Proteïnen en vetten zijn de bouwstenen van je lichaam. Van al je cellen om precies te zijn. De slimme voedingsstoffen helpen met optimalisatie van celgroei én herstel. 

Ook mentaal groei je door en dat gaat gelijk op met je fysieke groei. Dus tel maar op: Ervaring + Volharding + Standvastigheid. Dan kun je pas echt tot je potentieel komen!

Duurzame energie.

Natuurlijk heb je ook energie nodig om alles in je lijf draaiende te houden. De voedingsmiddelenindustrie heeft ons doen laten geloven dat we daarvoor grote hoeveelheden koolhydraten nodig hebben. Zoals suiker, tarwe- of aardappelzetmeel. Helaas levert dit soort koolhydraten ook een hoop ongemak op zoals overgewicht en vroegtijdige veroudering.

Deze “producten” zijn daarbij verre van honger stillend. Je eet al snel te veel en de hele dag door. Je blijft zoeken naar voldoening. Kom je dan nog wel ergens aan toe?

Wat is dan wel duurzaam voor je lijf? Het gebruik van vet als energiebron in plaats van kristalsuiker of zetmeel  levert niet alleen veel meer energie op. Vet levert vooral lange termijn energie op. Duurzame energie dus. Uiteindelijk heb je met vet als brandstof minder eten nodig en heb je geen trek meer tussendoor. Zo kun je meer tijd besteden aan de dingen die je  echt wilt doen en waar je blij van wordt.

Jouw wilde lichaam

Ons lichaam is ontstaan door tienduizenden jaren van engineering. Het is nauw afgestemd op de natuurlijke omgeving. Lees door