LEESVERHALEN

Er was eens…. een Verhaal. En Verhaal wilde gelezen worden. Want hij zag dat de mensen Fantasie kwijtgeraakt waren. Kinderen speelden nog wel naar hartenlust met Fantasie. Maar naarmate ze groter werden, vergaten ze hem of zagen hem niet meer staan. In de schoolbanken en kantoortuin werkten ze samen met IJver, Doelmatigheid en Succes. Verhaal zag dat de wereld zonder Fantasie wel doordraaide maar toch.. Mét hun oude vriend Fantasie glommen de mensen zoveel mooier.

EVENTS

Kruis conceptual art en medische wetenschap. Het resultaat zal een theatrale lezing zijn die grenst aan filosofie en ethiek. Deze lezingen zetten je aan het denken over jouw plek in de wereld maar ook in jezelf. Een out-of-the-box en beschouwende manier van kijken. Basale entiteiten die onze leefwereld vormen, worden onderzocht op hun diepere betekenis. Is er soms sprake van herhalende patronen? Kunnen er parallellen getrokken worden tussen wat ogenschijnlijk los van elkaar staat?

Pelgrimstocht

In 2015 liep ik de Noordelijke Pelgrims-kustroute naar Santiago de Compostela in Spanje. Ik schreef hierover een wekelijkse blog. Hierdoor werd de latente schrijver in mij geboren maar ook de latente coach en lifestyle-deskundige. Want het leven is net zoals het lopen van de weg naar Santiago. Elke dag vol wendingen of lange stukken aaneen. Elke dag ontmoetingen, uitzichten en inzichten. Elke dag een kans om iets te leren of te oefenen, om een "stapje" verder te komen.

Stotteraars tegen Trump

Jorna en ik raakten na onze vorige instagram-blog opnieuw in gesprek. Van het persoonlijke, de last van het stotteren, van een andere neurodiversiteit, naar koning Willem-Alexander die het had over het collectieve oorlogstrauma. En van daaruit naar de strijd die wereldwijd gaande is voor een inclusieve samenleving. Als de oorlog ons nog raakt na 75 jaar bevrijding, als #blacklivesmatter twee vrouwen raakt, wat betekent dat dan? Dat het grote systeem dat in het wereldnieuws zichtbaar is, blijkbaar ook in 2 gewone Noord-Hollandse vrouwen zit ingebakken. Dat systeem waarvan Trump de karikaturale frontman is. Niemand kan zich er meer aan onttrekken....

Read More

Share with: