Workshops en Events

DAGWORKSHOP  NIEUWJAARSVERLANGEN 5 feb 2021 – WELLNESS VOOR DE GEEST ONLINE ivm LOCKDOWN i.s.m. De Kunst van Wel

Deze online-workshop biedt je een retraite-dag thuis, om te ontspannen en even uit de dagelijkse gang van zaken te stappen. Jouw nieuwjaarsverlangen krijgt vorm in een collagemoodboard. Een dag voor jezelf én samen met anderen, om je blik naar binnen te richten. Laat je inspireren, laat je leiden en verfrissen door wat je tegenkomt in jezelf en bij elkaar.

Deze tijd van het jaar nodigt je uit om in jezelf te kijken naar wat ligt te wachten om te ontkiemen. De zaden die deze winter in de grond lagen te wachten breken open, willen wortelschieten, hoewel boven de grond nog niet veel te zien is. Laat jij jouw zaden onderhevig zijn aan winterse omstandigheden? Of koester jij bepaalde zaden zodat deze werkelijk kunnen uitgroeien dit jaar?

We hebben een mooi programma gemaakt op basis van ontspanning en inspiratie om zichtbaar te maken wat nu nog abstract of ingrijpbaar is. Je blijft niet alleen en onzichtbaar achter je computer zitten. Omdat we in een kleine groep werken, vertel en deel je jouw verhaal. Hoe klinkt jouw stem als je hardop uitspreekt wat er in je leeft? Als je weet dat je gehoord wordt door andere mensen?

Van inspiratie gaan we over naar expiratie. De mentale plaatjes van je verlangen vloeien stap voor stap over tot ze concreet en tastbaar zijn in de vorm van een collage. Het maken van de collage doe je op eigen gelegenheid thuis. Aan het einde van de workshop-dag komen we online weer samen en krijg je gelegenheid te delen wat je hebt vormgegeven. Je leert elkaar én vooral jezelf beter kennen.

Jouw verlangen is belangrijker dan ooit tevoren. “Werken” aan een betere wereld begint bij ontspanning in jezelf en vanuit verbinding met elkaar. Dus schrijf je in voor deze fijne dag als goed begin van het nieuwe jaar.

~ There is more wisdom in your body than in your deepest philosophy. ~  Nietsche

Trainers

pastedGraphic.png pastedGraphic_1.png

Desiree Kerkdijk, Coach Leefstijl en Bewustwording, Conceptual Artist

Professional en ervaringsdeskundige op het gebied van gezondheid, vitaliteit, en zingeving. Dat lijkt een heel breed scala. De crux is dat al die dingen hand in hand gaan en elkaar beïnvloeden. Het tastbare vermengen met het niet-tastbare, het lichaam weer in contact brengen met de geest. De magie en betekenis zien in het alledaagse. Mijn levensmotto is Everything in Life is Art.

pastedGraphic_2.pngpastedGraphic_3.png

Imke Musterd, Filosoof, organisatie coach, biografisch coach

“Men moet de dingen de eigen, stille, ongestoorde ontwikkeling laten,
die diep van binnen komt en die zich door niets laat haasten of versnellen;
eerst volledig rijpen – en daarna baren…”.

Deze dichtregels van Rainer Maria Rilke betekenen voor mij niet: afwachten, je passief mee laten voeren door wat er op je af komt. Maar: actief contact maken met de kern die wij allemaal in ons dragen, de moed vinden en het geduld opbrengen om daar naar te leren luisteren. Om van daaruit zin en richting te geven aan ons leven en ons werk.

Info en inschrijven

Voor wie? : Voor als je met frisse moed, nieuwe energie en een heldere koers het nieuwe jaar in wil stappen. Voor als je jezelf, nieuwe mensen en nieuwe perspectieven  wil leren kennen in deze rare lockdown-tijd.

I.v.m. de Lockdown wordt de workshop online aangeboden. Het programma bestaat uit gezamenlijke onderdelen met gelegenheid om uit te wisselen via Zoom en uit gelegenheid om zelf te werken aan een eigen collage waarin je je verlangen vormgeeft. Vooraf worden instructies 

gegeven over benodigde materialen e.d.

Datum                         Vrijdag 5 februari,  Tijd 10.00- 17.00 uur

                                    Maximale groepsgrootte 8 personen

Prijs                            E  75,- incl BTW, lunch verzorg je zelf thuis

** Na aanmelding ontvang je een bevestiging, meer informatie over wat je nodig hebt die dag en een Zoom uitnodiging voor de dag zelf **

Premiere Tentoonstelling First, there was magic, 5 september 2020 in theater Jungle, Amsterdam

Een bijzondere kijkdoos en gedichten expositie met een kwinkslag naar het scheppingsverhaal.

Er zou als eerste licht zijn geschapen maar eigenlijk moet er eerst iets magisch geweest zijn, iets ongrijpbaars, wat nog stééds de motor is achter alles wat groeit en beweegt hier op aarde. Je kunt het voelen in jezelf, in mensen, in de natuur.

Je kunt het weleens kwijt raken, daar gaat deze tentoonstelling ook over. Zeker in deze vreemde tijden kunnen we juist kunst als inspiratie gebruiken om te  herinneren en te kijken wat we zelf in ons hebben.  

De tentoonstelling valt onder de categorie “hoe stiller je bent, hoe langer je kijkt, hoe meer je ziet”. 

Wil jij dat de tentoonstelling op jouw evenement staat? Neem dan contact op via onderstaand formulier.

Lezingverhaal Het zonnestelsel, gezondheid en gaten graven

In dit verhaal zoomen we uit tot ver buiten planeet Aarde en kijken we naar ons leven hier op aarde. Naar hoe we tegenwoordig omgaan met onze gezondheid. Soms is het goed om een stapje achteruit te doen en te kijken naar de ratrace die wij cultuur noemen. Hoe dat eigenlijk zo ontstaan is. En waar de kink in de kabel is gekomen. Als leidraad gebruikt Desiree Kerkdijk de metafoor van de waterkringloop die heel wat ingewikkelder in elkaar zit dan je in eerste instantie denkt.

Ben je nieuwsgierig?

Wil je de lezing live bijwonen of de tentoonstelling? Of wil je mij uitnodigen op een event? Ga naar contact of vul het invulformulier meteen in.

Contact

Error: Contact form not found.

Home made recepten

Er komen nog meer recepten aan. Laat je weten in de reacties wat je ervan vond?

Klik hier

Coaching

Wil je serieus stappen maken om gezonder te leven? Neem dan contact met me op.

Klik hier

Workshop

Wil je meer horen over gezond eten en de werking van je lichaam? Kom dan naar een cursus of meld je alvast aan als geïnteresseerde.

Klik hier