Meest basic ontbijt voor onderweg

Dit ontbijt zit stampvol goede voedingsstoffen zodat je lichaam zijn werk kan doen tijdens een lange trektocht of drukke dag. Je werk is altijd hard aan het werk voor jou.  Langdurig energie leveren, spieren en hersencellen bouwen om maar wat te noemen. 

desiree kerkdijk

Als ik nog een keer een pelgrimstocht zou gaan lopen zou ik het heel anders aanpakken qua voeding! Ik heb  1000 kilometer in 6 weken gelopen in 2015. Dan zou je denken dat ik slank terug kwam? Vergeet het maar. Te veel cakes als ontbijt,  te veel friet bij de maaltijden, te veel brood. Bij gebrek aan beter en te weinig kennis. Ik voelde me net een worst toen ik terug kwam.

Gelukkig is dat allemaal goed gekomen. Het heeft me eigenlijk veel goeds opgeleverd. Ik ben bij terugkomst enthousiast begonnen ben met een voedingsopleiding en de crossfit-sport om mezelf beter te krijgen.

Als ik nog een keer op hiking-reis zou gaan, dan zou ik dit als ontbijt nemen. Het is allemaal makkelijk te krijgen onderweg in lokale supermarkten. 

 

Ingrediënten 1 persoon:

– 3-4 zacht gekookte eieren.  (Reken 5 gram netto proteinen per ei) 
– een rijpe avocado
– een rijpe banaan
– eventueel coconut spread van Biotoday

Bereidingswijze:

Pel, schil, snijd open en lepel uit van de ingredienten.  Doe ze bij elkaar in een kom. Strooi eventueel wat zwarte peper over je avocado voor meer smaak. Smeer eventueel de banaan in met coconut spread.

Dit ontbijt zit stampvol goede voedingsstoffen zodat je lichaam zijn werk kan doen zoals langdurig branden, spieren bouwen, hersencellen bouwen om maar wat te noemen.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *