Boerenkool lunch to go

Tijd voor een Voedzaam Lunch Recept. Het is makkelijk mee te nemen in een bakje naar werk of studie. Simpel en zit boordevol goede voedingsstoffen en vezels. Vergeet je vork niet!

desiree kerkdijk

Boerenkool is een Voedzame en makkelijke groente. Vroeger werd het lang gekookt en afgegoten maar daardoor raak je voedingsstoffen kwijt. Tegenwoordig wordt het zelfs rauw gebruikt in shakes. Het is maar wat je lekker vindt.

Zelf vind ik boerenkool die zoals hier, kort geroerbakt wordt, het lekkerst. Het werkt ontstekingsremmend, ontgiftend en zit vol mineralen.

Uien en knoflook fruiten zijn altijd goed om mee te beginnen bij je roerbakschotel. Ze werken mee aan een goede darmwerking. Bovendien geeft het een volle smaak. Over smaak gesproken; spekjes geven de krokante hartige “bite” aan dit gerecht en zijn een goede bron van proteïnen en vetten. De ananasstukjes geven frisse smaakaccenten aan deze lunch.

Ingrediënten 2 personen:

 • 2 keer een zak van 150 gram biologische gesneden Boerenkool
 • 1 grote biologische Ui, gepeld en gesnipperd
 • 1 teen biologische Knoflook, gepeld en gesnipperd
 • 1 rode biologische Paprika, in stukjes
 • Ananas, ongeveer 200 gram in stukjes van de versafdeling
 • 2 of 3 zacht gekookte biologische Eieren, gepeld en gehalveerd
 • 250 gram suikervrije Spekreepjes van goede kwaliteit
 • Olijfolie om te bakken
 • Olijfolie extra vierge
 • versgemalen Peper
 1. Fruit de ui aan in een ruime braadpan met een scheut olijfolie om te bakken. Haal uit de pan. Bak in dezelfde pan de spekjes net krokant met een beetje olijfolie om te bakken. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
 2. Doe de ui er weer bij, bak de paprikastukjes kort mee en voeg de boerenkool in porties toe. Roer af en toe. Boerenkool slinkt niet heel veel omdat het zo stevig is. Ongeveer 5 a 10 minuten. Strooi er wat peper over. Misschien heb je nog andere favoriete kruiden die je erover wil strooien.
 3. Haal de pan van de warmtebron en zet deze op een onderzetter om iets af te koelen.
 4. Roer de ananas stukjes erdoor heen en verdeel over borden of je bakjes om mee te nemen. Leg de eierhelften erbij. Doe er nog een scheutje olijfolie extra vierge over.

Als je ’s avonds fruit eet heb je kans dat je minder goed in slaap komt. Ook zet je lichaam de fruitsuikers om in vet.

Je kunt dit gerecht ook als avondeten nemen maar door het gebruik van fruit(suikers) past het beter in het dagritme om dit als lunch te eten. Je kunt de fruitsuikers overdag nog gebruiken als bron van energie bij je activiteiten. Je maakt je lichaam als het ware wakker met fruit. Als je ’s avonds fruit eet heb je kans dat je minder goed in slaap komt en dat je lichaam de fruitsuikers omzet in vet.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *