Elke dag schoner

Ontgiftingskuren zijn populair. Alleen aan het fenomeen ontgiften is niets nieuws aan eigenlijk. Je lever en lichaam zijn van nature al elke dag aan het ontgiften. Doe eens lief voor je lichaam en help een handje mee.

desiree kerkdijk

Het lukt bij veel mensen niet om alle onnodige stoffen netjes via de lever af te voeren. Simpelweg omdat het er  te veel zijn. Bewerkte producten zijn misschien makkelijk voor je dagelijkse routinge maar niet zo fijn voor je lever. 

In bewerkte producten zit een overmaat aan kunstmatige stoffen. Je wilde lichaam kan deze als een bedreiging zien. Het kan ook dat je lichaam het simpelweg niet herkent als voeding. en er niks mee kan voor je functioneren. Behalve dan dat deze stoffen toch verwerkt moeten worden.

Kijk maar eens kritisch naar de ingrediëntenlabels op de verpakkingen. Of wat dacht je van pesticiden op groenten en fruit? Als insecten er dood van gaan dan gaan onze cellen en weefsels daar ook niet vrolijker van worden.

Ook medicijnen, zelfhulpmedicatie zoals paracetamol, luchtvervuiling, fijnstof, en cosmetica komen je lichaam binnen. Ja, ook via je huid en longen. Al deze ongewenste of giftige stoffen komen ook nog eens op het bordje van je lever. Je lever heeft het heel druk zoals je ziet en is een harde werker. 

Een “tijdelijke” oplossing van je lever is om de ongewenste stoffen te parkeren in vetweefsel. Er worden daarvoor vetcellen aangemaakt. Als er ongewenste stoffen binnen blijven komen doordat je altijd bewerkte producten eet,  komt je lichaam alleen nooit toe aan het wegwerken van de geparkeerde stoffen.

Het afbreken van gifstoffen in vet is niet zo eenvoudig.  Dit gaat via complexe biochemische reacties. Elke reactie wordt geactiveerd of begeleidt door vitaminen en mineralen. Tijdens de reacties komen er verwerkingsproducten van de stoffen in je bloedbaan vrij. Het kan daarom zijn dat je wat klachten ervaart. Zoals hoofdpijn, misselijkheid, algehele malaise of vreemde ontlasting. Deze klachten gaan vanzelf weer over. 

Je kunt je lichaam een handje helpen door te stoppen met het eten van bewerkte producten. Dus bewerkte voeding inruilen voor vers en gevarieerd. Hierdoor krijg je bijna vanzelf al de juiste vitaminen en mineralen  binnen. Ook zijn er bepaalde planten die de ontgiftingsprocessen stimuleren. 

Afvallen gaat daarom niet alleen over minder eten maar vooral over anders eten. Voedzame Voeding die je lichaam herkent én waar het wat aan heeft bij het afwerken van de nodige  biochemische reacties. 

Daarnaast is het belangrijk om genoeg water beschikbaar te hebben als begeleider van de chemische reacties. Ontgiften vind plaats in je lichaamscellen en die horen te dobberen in water. Ook van binnen moeten ze doorweekt zijn. Zonder water gaat alles plakken en stroomt niks lekker weg.

Het punt met water is dat je het alleen in je cellen op kunt nemen als er gevarieerde mineralen in zitten. Lees hier meer over water met mineralen.  


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *