Roerbakgroenten, lekker makkelijk

Roerbakgroente is snel, lekker en gezond. Door het lichte verhitten is het ook makkelijk verteerbaar en je kunt er lekker veel van nemen.

desiree kerkdijk

Veel groenten op een dag leveren de juiste vitamines en mineralen voor je energiehuishouding. Ook krijg je veel vezels binnen waardoor je darmen beter werken. Zo worden op termijn de voedingsstoffen beter opgenomen. Zoals serotonine. 

Ik begin altijd met een fijngesneden teen knoflook en gesnipperde (rode) ui in kokosolie, olijfolie of grasboter tot het lekker ruikt. Ik doe er 2 of 3 droge kruiden bij. Ketoembar, gemberpoeder, kurkuma, laos, komijn, zwarte peper, of een klodder sambal geven al meteen veel smaak. Ze zijn makkelijk te vinden in elke supermarkt bij de aziatische kruiden.

Daarna de fijngesneden groenten erbij. Spitskool, prei, wortel, chinese kool, rode ui, tauge, paksoi. Er is keus genoeg. Zelf snijden is het lekkerst en het meest vers. Een zak kant en klaar gesneden uit de supermarkt is in drukke tijden makkelijker en toch ook nog heel gezond.

 

De groenten worden kort geroerbakt zodat ze knapperig blijven. 5 Tot 10 minuten en pas in de laatste minuut de tauge erbij.

Heb je wat harde groente dan kun je de deksel op de pan doen, eventueel een klein scheutje water toevoegen. De harde groentes stomen dan zacht. Of een scheutje suikervrij soyasaus van fairtrade erbij voor meer smaak.

Een bron van eiwit erbij natuurlijk. 100 tot 200 gram vis, schaaldieren, vlees, zachtgekookt ei of omelet, of een flinke hand cashewnoten.

Beetje zilvervliesrijst erbij en voor de knapperigheid eventueel suikervrije emping naturel. Dit is een soort kroepoek gemaakt van noten. Dit vind je naast de kroepoek in het supermarktvak. Sesamzaad of zeewiersnippers erover, of wat je in huis hebt. Ik maak het altijd af met een eetlepel tahin of pindakaas na het opscheppen. 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *