Sport can create hope..

Je kunt invloed uitoefenen op je mindset door te sporten. Je komt niet alleen in beweging lichamelijk maar ook mentaal. De geest volgt het lichaam blijkbaar. 

desiree kerkdijk

Matige tot intensieve lichaamsbeweging of sporten heeft dezelfde impact op depressie als psychotherapie en farmacotherapie zonder de nadelige bijwerkingen van antidepressiva of de kosten en tijdsinvestering van psychotherapie. (1)

Door je grenzen te verleggen op fysiek gebied oefen je jezelf er ook in om dat te doen op andere levensgebieden. Want hoe je één ding doet, doe je alles. En oefening baart kunst. De sportschool of de “box” zoals dat bij Crossfit heet is daar de uitgelezen plek voor. Het is niet voor niets dat mensen identiteit ontlenen aan de sport die ze beoefenen.  

Zelf heb ik lang geworsteld met somberheid. Inmiddels doe ik sinds 2015 aan Crossfit-sport. Dit is een combinatie van functionele bewegingen, krachttraining, hardlopen en gymnastische bewegingen.

Niet alleen de verbeteringen in mijn lichaam hebben bijgedragen tot een positiever gevoel. Ook het samen sporten met anderen zorgt ervoor dat ik met plezier en zonder tegenzin ga trainen. En vooral… krijg ik inspiratie van mijn sport-buddy’s.

1 Tijdschr. voor Geneeskunde, 69, nr. 21, 2013, pag.016-2018)


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *